A+ A A-
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 19:28 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γρεβενών , έχοντας υπόψη τα υπ΄αριθμ. 3194/31694/20-3-2017, 3195/31698/20-3-2017, 3196/31701/20-3-2017, 3193/31692/20-3-2017 έγγραφα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σας ενημερώνει για την ανάκληση της οριστικής άδειας στην αγορά λόγω επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία των παρακάτω φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ζιζανιοκτόνων):

Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 13:57 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Ενημερώσεις, για τους γεωργοκτηνοτρόφους των τεσσάρων νομών αρμοδιότητας της Περιφερειακής Μονάδας Δυτ. Μακεδονίας.
Η ενημέρωση έχει προγραμματιστεί ως εξής:
για την Πέμπτη 30 Μαρτίου ενημέρωση στο Ν. Γρεβενών στα Γρεβενά, αίθουσα "ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΟΥΛΗΣ" , στο Διοικητήριο, στη διεύθυνση ΤΕΡΜΑ Κ. Ταλιαδούρη και ώρα 10.30 π.μ.
για την Παρασκευή 31 Μαρτίου ενημέρωση στο Ν. Κοζάνης στην Κοζάνη, "Αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου", στο Διοικητήριο της Κοζάνης και ώρα 10.30 π.μ.
για την Δευτέρα 3 Απριλίου ενημέρωση στο Ν. Καστοτιάς στην Καστοριά, Αίθουσα " Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς" ( Νομαρχία), στο Διοικητήριο της Καστοριάς και ώρα 10.30 π.μ.
για την Τετάρτη 5 Απριλίου ενημέρωση στο Ν. Φλώρινας στη Φλώρινα, Αίθουσα "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ" , στο Πολιτιστικό Κέντρο της Φλώρινας και ώρα 10.30 π.μ.
 
Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 13:50 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη και της κοινοπραξίας «THALIS E.S. S.A.-ΠΛΑΣΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», σύμβαση με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Αυτόνομου Φ/Β Συστήματος 20 και 60 KWp στο δώμα της Μαθητικής Εστίας και του ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ηλιοθερμικού συστήματος για κάλυψη θερμικών αναγκών και ζεστού νερού χρήσεως (ΖΝΧ) σε Μαθητική Εστία, Κλειστό Κολυμβητήριο και Γυμναστήριο, μονώσεις σωληνώσεων δικτύου διανομής στο ΚλειστόΚολυμβητήριο και λαμπτήρες τύπου LED στο ΕΠΑΛ» με συμβατικό τίμημα 311.500,00 € χωρίς  ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 13:44 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών η πρόσληψη εννέα ατόμων έκτακτου προσωπικού (2 οδηγοί και 7 εργάτες) με οκτάμηνη σύμβαση, ενώ καταψηφίστηκε με 17 κατά και 15 υπέρ η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που αφορούσε την πίστωση με 25 χιλιάδες ευρώ για την πληρωμή του εκτελεσθέντος έργου στον Ιερό Ναό Νησίου.

Επίσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση του δήμου με το ΚΤΕΛ Υπεραστικών γραμμών, προϋπολογισμού 44 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη των αστικών γραμμών, οι οποίες από τρείς θα γίνουν πέντε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 10:50 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Γρεβενών ανακοινώνεται ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων  Α΄ Διμήνου  2017 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017)  θα αρχίσει την Παρασκευή  24-03-2017.

Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:07 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Την έκδοση ψηφίσματος για την εξαίρεση της φέτας από τη συμφωνία της CETA, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά αποφάσισε ομόφωνα το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έγινε παρουσία των βουλευτών Κοζάνης, του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Μουμουλίδη και της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη, αλλά και εκπροσώπων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:02 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης για την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας στη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ)», με την οποία εξουσιοδοτείται ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης για την υπογραφή της συμφωνίας και κάθε άλλου εγγράφου μέχρι την οριστική σύστασή του.

Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 13:28 ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στο ΔΑΚ  Γρεβενών  στις 26 Μαρτίου θα διεξαχθεί  η ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γ' Εθνικής Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων  Απόλλων Καλαμαρίας - Καραϊσκάκης. 
Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 13:24 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συνάντηση για τον απολογισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων και την ενημέρωση για την εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece 2017» θα πραγματοποιηθεί σήμερα    Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Γρεβενών ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου Γρεβενών.

Πηγή:ert.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 09:54 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αναρτήθηκαν, σήμερα, στο site του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και αποκλειόμενων.

 

Δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων έχουν οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, από σήμερα 21 Μαρτίου στις 8 το πρωί έως την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 23:59. Η ένσταση μπορεί να υποβληθεί μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, ενώ δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση ηλεκτρονικά με αποκλειστικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεως.

Η 12μηνη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθεί, μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Δείτε εδώ : Πίνακες Προσωρινών Αποτελεσμάτων Κοινωνικού Τουρισμού 2016-2017

Πηγή : newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 11:39 ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών είναι η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο του τελικού του Πρωταθλήματος Παίδων, που διοργάνωσε η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Ο Άγιος Γεώργιος στέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαρτίου πρωταθλητής, νικώντας στον τελικό την Α.Ε Κοζάνης με 62-44. Νωρίτερα, στον μικρό τελικό ο Πρωτέας Γρεβενών νίκησε με 57-56 την Καστοριά.

Πηγή:kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 11:24 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χωρίς καμία πρόοδο σε σχέση με την αδιέξοδη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, όσον αφορά τις εκκρεμότητες στα ενεργειακά, φτάνει σήμερα στο Eurogroup η ελληνική αντιπροσωπεία.

Όπως και στα υπόλοιπα θέματα, η ελληνική πλευρά αναμένει ότι από το Eurogroup θα δοθεί ένα θετικό σήμα που θα διευκολύνει, στη συνέχεια, τις συγκλήσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία που να μην δημιουργεί μείζον πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το energypress, οι δανειστές έχουν θέσει την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ ως υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας που απορρέει από την πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου για τους λιγνίτες, περιορίζει σημαντικά τις προσδοκίες για ευνοϊκή κατάληξη.

Οι θέσεις των θεσμών έχουν διατυπωθεί ρητά στο κείμενο που έχουν επιδώσει στην κυβέρνηση ως προτεινόμενο MOU και επί του οποίου γίνονται οι συζητήσεις. Στο κείμενο των θεσμών περιλαμβάνεται μάλιστα και συγκεκριμένο πολύ «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η πώληση των μονάδων (σε 1, 2 ή 3 «πακέτα») θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2018, αφού πρώτα έχουν τηρηθεί συγκεκριμένα βήματα στο μεσολαβούν διάστημα.

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα που θέτει το κείμενο των θεσμών και στο οποίο μέχρι σήμερα είναι ανυποχώρητοι, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress περιλαμβάνει τα εξής:

·         Αποδοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη 2η αξιολόγηση, της απόφασης για πώληση του 40% του λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού δυναμικού της ΔΕΗ.

·         Οριστικοποίηση μέχρι τον Ιούλιο της διαδικασίας και του τρόπου που θα υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή.

·         Πραγματοποίηση market test τον Σεπτέμβριο, για τη διαπίστωση του ενδιαφέροντος εκ μέρους εγχώριων και ξένων ομίλων.

·         Βάσει των αποτελεσμάτων του market test, καθορισμός του αριθμού και της σύνθεσης των «πακέτων» μονάδων που θα βγούν σε διαγωνισμό.

·         Κατάθεση ενδεικτικών μη δεσμευτικών προσφορών μέχρι το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

·         Κατάθεση δεσμευτικών προσφορών μέσα στον Φεβρουάριο του 2018.

·         Υπογραφή των συμφωνιών και συμβάσεων αγοραπωλησίας μέχρι το Μάρτιο του 2018.

·         Πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι θεσμοί, οι αγοραστές των μονάδων δεν θα πρέπει να έχουν ουδεμία άμεση ή έμμεση σχέση με το ελληνικό δημόσιο, ενώ και η ΔΕΗ θα πρέπει να αποξενωθεί πλήρως από τις προς πώληση μονάδες. Δηλαδή δεν δίνεται η δυνατότητα για πιθανές συμπράξεις με ιδιώτες και μειοψηφική συμμετοχή της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα οι δανειστές δεν αποδέχονται να περιληφθεί στη συμφωνία η λύση που έχει προτείνει η ΔΕΗ για πώληση πελατολογίου μέσω θυγατρικών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι στους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα για μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ. Αντίθετα, για την επίτευξη των στόχων, επιμένουν να αυξηθεί δραστικά η ποσότητα του δημοπρατούμενων ποσοτήτων μέσω NOME, στα επίπεδα του 20% το 2017, του 33% το 2018, όπως και το 2019.

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 08:48 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις πρόσφατες προτάσεις του ΙΕΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας περί υποβάθμισης του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας σε μάθημα επιλογής στις Β και Γ τάξεις του Γενικού Λυκείου, ψηφίσαμε ομόφωνα το παρακάτω υπόμνημα:

Διαβάστε περισσότερα...
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:15 ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, όπως και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015, θα επιστρέψει από το Μπακού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017”, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση.

Διαβάστε περισσότερα...
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 11:33 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μέτα από μία προσπάθεια δύο περίπου ετών επικονωνίας του συλλόγου Πίνδος με τον κύριο Λιάβα η εκπομπή το αλάτι της γής έρχεται στα Γρεβενά.

Ο Δήμος Γρεβενών σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά, την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση καθώς και την γαστρονομική ιδιαιτερότητα του τόπου προσκάλεσε και φιλοξενεί την εγκυρότερη εκπομπή – αυτή τη στιγμή – στο χώρο του μουσικού πολιτισμού, “Το Αλάτι της Γης”. Ο Δήμος θα συμμετάσχει με τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του στα γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29 και 30 Μαρτίου  και θα συνδράμει στην άρτια προβολή του τόπου με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

*

Αίθριος

14 °C
North 0 km/h

Τρίτη
Αίθριος (2 ↔ 15 °C)

Τετάρτη
Αίθριος (3 ↔ 18 °C)

Πέμπτη
Αίθριος (6 ↔ 20 °C)

Παρασκευή
Πιθανή Βροχή (3 ↔ 15 °C)

Ενημερώσου μέσω e-mail

Γράψε το mail σου για να ενημερώνεσαι πρώτος.ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

 

GrevenaIN.gr 2012 - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Desing and Power by CityTEC Business Solutions.

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration
or Ακύρωση